Телешко с броколи

Продукти:
250 гр. телешко месо
300 гр. броколи
2 моркова
2 скилидки чесън
1 с. лъжица сос от стриди
1 с. лъжица соев сос
1 ч. лъжица нишесте
1 ч. лъжица захар
олио, джинджифил, сол


Продукти за соса за мариноване:
5 с. лъжици соев сос
1 с. лъжица олио
1 с. лъжица нишесте
1/2 ч. лъжица захар
олио, сол, джинджифил


Подготовка:
Месото се нарязва на ивици. Маринова се 30 мин. Броколите се измиват и почистват от стъблата. Чесънът се почиства и нарязва ситно. Морковите се почистват и нарязват на ивици. Джинджифилът се почиства и нарязва ситно.


Приготвяне:
В сгорещено олио се пържат броколите. Поръсват се със сол и захар. Добавят се и няколко лъжици вода. Изваждат се и се оставята да се изцедят. Подреждат се върху плоска чиния. Отново се подгрява олио. Телешкото месо се пържи бързо като непрекъснато се бърка. Добавят се морковите, джинджифила, чесъна, соевият сос, сосът от стриди и алкохол. Разбърква се добре. Добавя се нишестето разтворено в малко вода. Когато се сгъсти се залива върху броколите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар