Миш-маш по баненски

4 чушки (зелени и червени)
4 домата
250 г сирене
1 глава лук
8 яйца
5 с. л. олио
магданоз


- Чушките се почистват от семето и се нарязват на ивички. Доматите и лукът се обелват и се нарязват надребно. В олио за минута се запържва лукът, добавят се чушките. Съдът се захлупва и зеленчуците се задушават на тих огън 5 минути.
- Прибавят се доматите, отново се захлупва и се задушава още 5-6 минути.
- След това се натрошава сиренето и се разбърква.
- Добавят се яйцата. Разбърква се няколко минути на не много силен огън, докато се получи желаната консистенция. * Готовото ястие се поръсва със ситно нарязан магданоз и се поднася.

Няма коментари:

Публикуване на коментар