Задушен заек в червен сос

готварска, рецепта, задушен, заек, червен сос, сос, салата, подправки, вино, хляб, десерти

1 заек
1 кг арпаджик
1 бутилка червено вино
1 кутия (800 г) белени домати
1-2 глави кромид лук
2-3 моркова
2-3 печени чушки (червени или каквито има)
500 г гъби (може и без тях)
черен пипер и бахар на зърна, даф. лист, риган или мащерка, малко джинджифил


Заекът се обработва като в горната рецепта. Маринова се в половината вино, кромид лук и подправките. На следващия ден марината се изхвърля, месото се подсушава и запържва в малко олио. Нарежда се в огнеупорен съд (Деси, която ми даде рецептата, използва глинен гювеч). Отгоре се слагат запържените лукчета (ако са сурови след това имат вкус на варени), задушените гъби, пасираните домати и остатъка от виното.
Ястето се пече като горното, като времето ще е малко повече.
Готовото ястие се наръсва с магданоз.

Поднася се с бял ориз, зелена салата и мерло. И много хляб за топене


» Заек по ловджийски

Няма коментари:

Публикуване на коментар