Необходими продукти:
1 глава лук
300 г гъби
1/2 кофичка сметана
1/2 пакетче краве масло
4-5 с.л. брашно
лимонов сок
черен пипер
магданоз
1 л вода или пилешки бульон
сол
Начин на приготвяне:
- Нарежете гъбите на ситно и ги напръскайте с лимонов сок.
- Задушете ги в малко масло заедно с лука, нарязан на ситно, докато водата се изпари напълно.
- Запържете брашното в останалото масло.
- Налейте студена вода или бульон и бъркайте непрекъснато, докато заври.
- Прибавете гъбите и варете на слаб огън.
- Когато омекнат, добавете сметаната, магданоза, нарязан на ситно, и черения пипер.
КОМЕНТАРИ - НОВИНИ ЗА ХОТЕЛА, ПОЧИВКА В СЕЛО БАНЯ, РЕЦЕПТИ ЗА ЯСТИЯ ОТ ПИРИНСКО
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересни ястия
- Сиромашка златна печеница с картофи
- Майонезена салата с консервирана риба
- Омлет по белгийски със шунка и газирана вода
- Балканска каварма с кашкавал и лук
- Бобена яхния с картофи и лук по селски
- Царевична пита с чушки и сирене
- Чомлек-кебап по драглишки - рецепта от село Горно Драглище
- Картофи по драглишки - рецепта от село Горно Драглище
- Вегетарианска мусака с лук и зелен фасул
- Забулени яйца върху канапе
- Мусака от зеле, картофи и ориз
- Салата от тиква и ябълки
- Фетучини с репей и грах
- Риба с кисели краставички
- Телешки кюфтета със спанак
- Оризов сладкиш с масло
- Ароматни краставици по гръцки
- Кисело-сладка салата от чушки и зеле
- Кисело-сладки свински ребра
- Омлет с краставица и соев сос
- Пържени соеви кълнове
- Пърлени хлебчета
Етикети
Традиционни
На фурна
По селски
Ястия с месо
Задушено
Вегетариан
Готвено
Постни ястия
Разделно хранене
Закуски
Предястия
Рецепти
Баница
Питки
Салати
Яйца
Супи
Печено
Риба
Морски дарове
Баня
Пица
Спагети
Дивеч
Ресторант
ЯСТИЯ за БЪДНИ ВЕЧЕР
Google
Keywords
english version
Десерти
За нас
Ключови думи
Коментари
Кулинарни съвети
Мнения
Напитки
Скара
Форум
английска версия
търсачки
contacts
rooms flats
site map карта сайт
strastna-sedmica
velikden
velikdenski obichai
Апартаменти
Боза
Великденско меню
Галерия
Пирин
При Спаска
Фотогалерия
контакти
стаи
Аз добавям по две глави кромид лук и става перфектно.
ОтговорИзтриване