Свинско с картофи по селски

Необходими продукти:

600 г свинско месо
1 глава лук
1 кг картофи
2 домата
1 глава чесън
1/2 к.ч. олио
1 ч.л. червен пипер
магданоз
1 ч.л. сол


Начин на приготвяне:

- Месото се нарязва се на парчета и се залива с вода, колкото да го покрие.
- Преди да заври, се изгребва пяната. Около 20 мин. след завирането се слагат нарязаният на дрено лук, олиото и солта.
- Когато месото омекне, се прибавят едро нарязаните картофи, настърганите домати, чесънът, червеният пипер, посолява се и се разбърква.
- Вари се на слаб огън около 20-25 мин, като се доливат 1-2 к.ч. вода.
- Прибавя се магданозът и се отстранява от огъня.

Няма коментари:

Публикуване на коментар