Черен дроб на фурна

Продукти (4 порции):
1.5 кг. телешки дроб
4 дафинови листа
4 ск. чесън
2 гл. лук
300 ml червено сухо вино
75 ml олио
Чер пипер
Сол

Приготвяне:
Черният дроб се измива и се шпикова на няколко места с чесън и дафинов лист. Поставя се в подходящ съд и се залива с виното. Съдът се подбира така, че дробът да е покрит с вино. Оставя се така за няколко часа. Лукът се нарязва на ситно и се разпределя по дъното на тавичка за печене заедно с олиото. Дробът се поставя върху лука. Пече се на умерена фурна, докато дробът е готов (обикновено ок. 30 мин. според вкуса). Подправя се със сол и чер пипер непосредствено преди сервиране. В противен случай дробът се втвърдява от солта.

Няма коментари:

Публикуване на коментар