Продукти за 3 хлебчета:
2 ч.чаши или 280 г брашно (сложих 2 1/2 ч.ч)
3/4 ч.чаши вода
1 1/2 ч л сол
3 с. л. сусамово олио
1/2 - 3/4 ч.чаши нарязан зелен или гарвански лук (шнитлаух)
Добавяте и 2 с.л. пшенични трици
Приготвяне:
Брашното се пресява в голяма купа. Към него, при непрекъснато месене, се добавя водата. Ако е необходимо, се сипва повече или по-малко от посоченото в рецептата.
Трябва да се получи твърдо тесто.
Меси се около 3-4 минути и се оформя на топка.
Оставя се в купа, поръсена с брашно и се покрива с фолио или кърпа за 20 мин.
От тестото се оформят 3 топчета.
Първото топче се разточва леко върху поръсена с брашно повърхност, поръсва се с част от солта и се доразточва, докато се получи кора с диаметър около 30 см. Намазва се с 1 с.л. сусамово олио (сложих 1 ч.л. слънчогледово и 3 капки сусамово), отгоре се поръсва нарязаната зеления.
Кората се навива на стегнато руло (това е важно, защото иначе се образуват мехури, от които след това питките се късат и стават грозни).
Рулото се навива на охлюв (като за вита баница), поръсва се леко с брашно и от двете страни и се разточва на кора, дебела около 5 мм.
Така приготвената кора се пече на грил или в сух тиган, като се обръща няколко пъти, за да не загори или изсъхне. По същия начин се правят и останалите хлебчета.
Поднасят се топли, нарязани на триъгълни парчета
КОМЕНТАРИ - НОВИНИ ЗА ХОТЕЛА, ПОЧИВКА В СЕЛО БАНЯ, РЕЦЕПТИ ЗА ЯСТИЯ ОТ ПИРИНСКО
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересни ястия
- Сиромашка златна печеница с картофи
- Майонезена салата с консервирана риба
- Омлет по белгийски със шунка и газирана вода
- Балканска каварма с кашкавал и лук
- Бобена яхния с картофи и лук по селски
- Царевична пита с чушки и сирене
- Чомлек-кебап по драглишки - рецепта от село Горно Драглище
- Картофи по драглишки - рецепта от село Горно Драглище
- Вегетарианска мусака с лук и зелен фасул
- Забулени яйца върху канапе
- Мусака от зеле, картофи и ориз
- Салата от тиква и ябълки
- Фетучини с репей и грах
- Риба с кисели краставички
- Телешки кюфтета със спанак
- Оризов сладкиш с масло
- Ароматни краставици по гръцки
- Кисело-сладка салата от чушки и зеле
- Кисело-сладки свински ребра
- Омлет с краставица и соев сос
- Пържени соеви кълнове
- Пърлени хлебчета
Етикети
Традиционни
На фурна
По селски
Ястия с месо
Задушено
Вегетариан
Готвено
Постни ястия
Разделно хранене
Закуски
Предястия
Рецепти
Баница
Питки
Салати
Яйца
Супи
Печено
Риба
Морски дарове
Баня
Пица
Спагети
Дивеч
Ресторант
ЯСТИЯ за БЪДНИ ВЕЧЕР
Google
Keywords
english version
Десерти
За нас
Ключови думи
Коментари
Кулинарни съвети
Мнения
Напитки
Скара
Форум
английска версия
търсачки
contacts
rooms flats
site map карта сайт
strastna-sedmica
velikden
velikdenski obichai
Апартаменти
Боза
Великденско меню
Галерия
Пирин
При Спаска
Фотогалерия
контакти
стаи
Няма коментари:
Публикуване на коментар