Вегетарианска мусака

Продукти:

2-3 глави лук
4-5 картофа
4-5 моркова
1 главичка целина
400 г грах
400 г зелен фасул
1 к.ч. ориз
3 яйца
2-3 ч.ч. прясно мляко
олио
магданоз


- Задушете ситно нарязаните лук, моркови и целина в няколко лъжици мазнина.
- Сварете и настържете картофите.
- Сварете и ориза и граха (поотделно).
- Задушете в леко подсолена вода зеления фасул и след като хубаво омекне, го нарежете на дребно.
- Подправете всичко с магданоз и посолете на вкус. Смесете заланчуците и ги изсипете в намазнена тава.
- Застeройте ястието с разбитите в прясното мляко яйца и го изпечете в умерена фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар