Панирано свинско филе по китайски

Продукти:
250 гр. свинско филе
4 белтъка
4 супени лъжици алкохол
4 супени лъжици нишесте
2 супени лъжици сусамово олио
1 чаена лъжица Вей Цзин
1 чаена лъжица Хуа Цзяо
1 чаша олио


Подготовка:
Месото се нарязва на парчета 4х2 см. Маринова се 15 минути в смес от сол, Вей Цзин и алкохол. Белтъците се разбилат докато се втвърдят, добавя се нишестето и отново се бие до образуването на гъста, бяла на цвят смес за паниране.


Приготвяне:
В силно сгорещено обилно олио се пържат 1 по 1 парчетата месо, предварително оваляни в сместа за паниране. Изваждат се и се поръсват със сусамово олио и Хуа Цзяо.
Поднася се горещо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар