Кисело-сладки свински ребра

Продукти:
10-15 свински ребра
1-2 скилидки чесън
1-2 стръка пресен лук
1 ч. лъжица светъл соев сос
1 ч. лъжица алкохол
1 ч. лъжица люто олио
1 ч. лъжица нишесте
1 ч. лъжица сол
олио, Вей Цзин


Продукти за соса:
1 с. лъжица тъмен соев сос
1 с. лъжица нишесте разтворена в малко вода
3 с. лъжици оцет с карамел
3 с. лъжици захар
1 с. лъжица доматено пюре
сол, черен пипер


Подготовка:
Ребрата се измиват, почистват и разделят на порции. лукът, чесънът и джинджифилът се почистват и нарязват ситно. Смесват се продуктите за соса и соса за мариноване.


Приготвяне:
В силно загрято олио бързо се пържат лукът, чесънът и джинджифилът. Добавят се ребрата и се пържат 5-6 минути. Изваждат се и се мариноват 10 мин.
Отново се подгрява малко олио. Сипва се сосът и се оставя да заври. Къкри на слаб огън 2-3 минути. Добавят се маринованите ребра заедно със соса за мариноване и се оставя да ври на слаб огън, докато половината течност се изпари.
Поставят се заедно със соса в съд за печене и се пекат във фурна загрята до 200 градуса, докато ребрата не добият тъмнокафяв цвят.
Поднасят се както топли така и студени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар