Кисело-сладка салата от чушки и зеле

Продукти:
1 средно голяма зелка
2-3 моркова
1-2 чушки
1 люта чушка
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица сусамово олио
1 чаена лъжица оцет
сол, олио


Подготовка:
Зелето се нарязва на парчета с големина около 2,5 см. Морковите на ивици като тънка сламка. Бланшират се. Чушките се почистват и нарязват на парчета. Лютата чушка се нарязва ситно и се пържи бързо в силно нагорещено олио, като се внимава да не прегори. Сваля се от огъня и се оставя да изстине в олиото. Солта, захарта и оцетът се смесват с четвърт чаша вода.

Приготвяне:
Зелето, морковите и чушките се поставят в дълбок съд за салата и се заливат с олиото с лютата чушка, а след това и със сместа от захар, оцет и сол. Разбърква се и се оставя да престои на студено около 2 часа. Преди поднасяне се разбърква добре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар