Омлет по белгийски

Продукти
8 бр. яйца
200 гр шунка
350 гр гъби
60 гр масло
160 гр брашно тип 500
1/2 вр. магданоз пресен
20 мл газирана вода


Приготвяне
1.Почистете гъбите и ги нарежете на филийки;
2.Сложете ги да се задушават в маслото заедно със ситно нарязания магданоз;
3.Наръсете ги със сол и черен пипер на вкус;
4.Отделно пригответе гъста смес от жълтъците, брашното и газираната вода;
5.Към нея прибавете гъбите и разбитите на сняг белтъци;
6.Изсипете сместа в тиган със сгорещена мазнина;
7.След като омлетът стане готов, върху него наредете тънки лентички от шунката;
Поръсете със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар