Картофен бюрек по македонски

1 ч. ч. олио
1 ч.ч. кисело мляко
3 яйца
4 средно големи картофа, обелени и нарязани на кубчета
1 глава лук, нарязана на ситно
1 морков, нарязан на кубчета
1/2 ч. ч. замразен грах, който се накисва в топла вода и добре се отцежда след това

1 ч.л. джоджен
1 ч.л. магданоз
черен пипер
сол
2 1/2 ч.ч. брашно


Загрейте фурната на 220*С.

Разбийте добре олиото, яйцата и млякото в купа. Добавете към тях останалите продукти, без брашното и разбъркайте добре. Бавно прибавете брашното и размесете. Изсипете в йенска тавичка за печене.

Печете ястието около 40 - 45 минути, или докато придобие приятна златиста коричка. Поднесете като закуска, като гарнитура или като леко вегетарианско ястие.

8 - 10 порции

Няма коментари:

Публикуване на коментар