Телешко задушено с гъби и шунка

Необходими продукти:

1 кг. телешко месо
3-4 глави лук
300 г гъби
150 г шунка
1 с.л. доматено пюре
1 с.л. брашо
1 к.ч. олио
9-10 зърна черен пипер
сол


Начин на пирготвяне:

- Задушете нарязаното на парчета месо в загрятата мазнина, докато се зачери от всички страни.
- Извадете го и добавете ситно нарязания лук и след като омекне, прибавете нарязаните на ивици шунка и гъби.
- След като и гъбите омекнат, сипете доматеното пюре, брашното и залейте с топла вода за умрено гъст сос.
- Посолете и пуснете черния пипер на зърна.
- Върнете месото в соса и варете на умрен огън (съдът трябав да е похлупен).

Няма коментари:

Публикуване на коментар