Телешко в сос и анасон

Продукти:
250 гр. телешко месо
250 гр. соеви кълнове
2 чушки (1 червена и 1 зелена)
1 стрък пресен лук
1 стрък праз лук
1 с. лъжица сусамово олио
олио, сол
Продукти за соса за мариноване:
2 скилидки чесън
2 с. лъжици соев сос
1 с. лъжица алкохол
1 с. лъжица Хой Зин
1 ч. лъжица мед
4 парчета звезден анасон
джинджифил, черен пипер


Подготовка:
Месото се нарязва на ивици 1 см. Чушките се почистват от семето и нарязват на парчета. Чесънът и джинджифилът се почистват и нарязват ситно. Смесват се с продуктите за соса за мариноване. С него се залива месото, поставя се в хладилника 1 час, като от време на време се обръща. Лукът се почиства и нарязва ситно. Празът се почиства и нарязва на тънки кръгчета. Соевите кълнове се заливат с вряла вода.


Приготвяне:
В силно сгорещено олио се пържи бързо лукът. Добавя се месото. Пържи се 2 мин. като се бърка. Добавят се чушките и соевите кълнове заедно със соса за мариноване (без звездния анасон). Бърка се още 2 мин.
Поднася се топло, поръсено с нарязания на кръгчета праз лук и сусамово олио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар