Телешко с праз и сини сливи

Продукти:
1 кг. телешко месо за готвене
15-20 бр сушени сини сливи
1-2 моркова
3-4 стръка праз лук
200-250 гр ситни печурки
1-2 листа дафиноф лист
1 ч.л чер пипер
2 бр. телешки бульон
2-3 скилидки чесън
1 с.л захар
100 мл зехтин/олио/
200 мл бяло сухо вино
връзка магданоз


Приготвяне:
Запържете до зачервяване месото нарязано на едри късове,добавете нарязаният на шайби от 3-4 см праз лук, морковите на кръгчета от по 1 см и скилидките чесън на филийки и измитите гъби, задушете за десетина минути като разбърквате внимателно. Прибавете дафиновият лист, черният пипер и захарта + бульоните и залейте с 500 мл гореща вода и 200 мл. бяло вино, оставете на тих огън докато месото е почти готово, добавете сините сливи за 5-10 минути. Изсипете всичко в глинен гювеч и запечете за двайсетина минути да остане на мазнина. Поръсете обилно с магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар