Агнешки кебап по македонски

Продукти:
агнешко месо 1 кг (от предната част)
мазнина 100 мл (1/2 чаена чаша)
моркови 50 г (1 бр.)
целина 50 г (1/2 глава)
пресен кромид лук 3-4 връзки
доматено пюре 10 г (1 чаена лъжичка)
брашно 10 г (1 супена лъжица)
вино 200 мл (1 чаена чаша)
сол, джоджен, чубрица, черен пипер и магданоз на вкус


ПРИГОТВЯНЕ:
Месото, нарязано на дребни парчета, се запържва леко в мазнината. В същата мазнина след изваждането на месото се задушават до омекване морковите и целината, нарязани на дребни кубчета. След това се прибавя ситно нарязаният лук и също се задушава до омекване. Слага се доматеното пюре и се връща месото. Прибавят се брашното, виното и подправките. Ястието се залива с 1 чаена чаша бульон или топла вода, посолява се и се оставя да ври на тих огън. След свалянето му от огъня се поръсва със ситно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар