Тутманик с мая

Необходими продукти:

3-4 яйца
200-300 г сирене
1 ч.ч. масло, мас или олио
щипка сол
20 г мая
3 ч.ч. брашно
вода


Начин на приготвяне:

- Смесете разбитите яйца с натрошеното сирене.
- В дълбока купа или друг съд сипете брашното и направете в средата му кладенче.
- Натрошете маята в него.
- Добавете солта и колкото е необходима хладка вода, за да се получи меко тесто.
- Омесете тестото и го оставете да втаса.
- След това го разделете на 10-12 топки.
- Оваляйте всяка от тях в затоплената мазнина.
- Разтеглете всяка топка на кора с диаметър около 30 см.
- Редете по 3 кори в подходяща тавичка, като всяка поръсвате с мазнина, а след третата - слагате от плънката.
- Завършете с кора, която намажете единствено с мазнина.
- Изпечете тутманика в умерена фурна.

1 коментар: