Агнешка плешка на фурна

Необходими продукти:

1 агнешка плешка
2-3 глави лук
1-1,5 кг картофи
1 ч.ч. сметана
1 ч.ч. орехи
дафинов лист
магданоз
черен пипер


Начин на приготвяне:

- Посолете агнешката плешка, подправете я с черния пипер и стрития дафинов лист и я сложете в намазнена тава.
- В същата тава наредете около плешката нарязаните на филийки лук и картофи и ги посолете и залейте с малко вода.
- Изпечете ястието в умерена фурна.
- Отделно семсете сметаната със счуканите орехи и ситно нарязания магданоз.
- Залейте картофите и лука с получения сос и ги запечете отново за 10-5 мин.

Няма коментари:

Публикуване на коментар