Телешко с моркови и лук


Вземате 1 кг крехко телешко-месо, 3 глави лук, 4 — 5 по-големи моркова, 5 — 6 лъжици мазнина, дафинов лист, салца, червен пипер и сол. Нарязвате месото на дребни късове и го измивате; към измитото месо приба¬вяте лука, нарязан на дребно, морковите, нарязани на кубчета, мазнината, 1 — 2 дафинови листа, една лъжичка червен пипер и сол. Захлупвате ястието и го оставяте да се задушава, докато се изпари всичката вода и почне да се пържи. Прибавяте една пълна супена лъжица сал¬ца, разбърквате и наливате гореща вода, колкото да се покрие месото. Оставяте ястието да се вари на тих огън, докато омекнат добре месото и морковите и се получи хубав сос на масло. Поднасяте го с пържени картофи, макарони и някаква салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар