Винен кебап със свинско по ловджийски

Необходими продукти:

800 г свинско месо
4-5 глави лук
1/2 чаша вино
1 к.ч. олио или мас
1 с.л. брашно
червен пипер
4-5 зърна черен пипер
1 дафинов лист


Начин на приготвяне:

- Здушете нарязаното на парчета месо в мазнината заедно с лука, нарязан на ситно, след което посолете.
- Когато лукът поомекне, подправете с 1 ч.л. червен пипер и залейте с гореща вода, колкото леко да покрие месото.
- Когато омекне и месото, залейте с виното и прибавете размитото в малко студена вода брашно, черния пипер и дафиновия лист.
- Оставете кебапа да се вари на тих огън.

Няма коментари:

Публикуване на коментар