Сиромашка мусака по селски

Продукти:
1 1/2 ч.ч. ориз
200 г. грах
200 г. царевица
10-12 бр. пресни печурки
2 моркова
3-4 картофа
3-4 стръка зелен лук (1 глава стар лук)
50 г. кашкавал
200 г. кисело мляко
1 яйце
1 с.л. брашно
1 кубче зел. бульон
60-70 г. краве масло
черен пипер
джоджен
сол


Приготовление
Картофите и морковите се нарязват на малки кубчета и се сварявят в подсолена вода. Лукът се сотира в маслото. Прибавят се ситно нарязяните гъби, а след около 4-5 минути и ориза, предварително задушен в зеленчуковия бульон. В тавичката се смесват гъбите с ориза, картофите, морковите, граха, царевицата и настъргания кашкавал. Овкусяват се със сол, черен пипер и джоджен. Добавя се малко водичка и се запича. Малко преди готовност ястието се залива със заливка, приготвена от разбитото яйце, киселото мляко и брашното и се допича.

Добър апетит!

Няма коментари:

Публикуване на коментар