Тиквички с яйчен сос

Продукти
500 гр тиквички
100 гр кашкавал
60 гр масло
3 бр. яйца
1/6 пак. канела на прах


Приготвяне
1.Измийте, обелете и нарежете тиквичките на кубчета
2.Поставете ги в тенджера с половината от маслото и малко сол 3.Когато се сварят, махнете ги от огъня
4.Отделно пригответе сос от яйцата, останалото масло, щипка сол и канелата
5.Разредете с вода или студен бульон и няколко капки оцет
6.Поставете съда със соса на водна баня и бъркайте, докато се сгъсти
7.Изсипете тиквичките в чиния за сервиране
8.Залейте със соса и поръсете с настъргания кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар