Необходими продукти:
1,5 кг агнешко бутче
300 г спанак
1/2 вр. пресен лук
1/2 вр. пресен чесън
1 с.л. джоджен
150 г сирене бри или топено сирене
2 бр. моркови
200 г пушена шунка, нарязана на тънко
сол
шарен пипер
100 мл леко червено вино
50 мл зехтин или олио
за картофите:
700 г млади дребни картофи
3 с.л. зехтин или олио
1/2 вр. пресен лук
30 г масло
копър
сол
пипер
Начин на приготвяне:
1. Бутчето внимателно се обезкостява с помощта на остър нож, така че месото да остане цяло. Получава се правоъгълник, който се натрива добре със солта, пипера и 1 с.л. зехтин.
2. Почистеният спанак се бланшира за 1-2 минути във вряща подсолена вода, изважда се, отцежда се и с него се покрива вътрешната страна на месото, така че да се получи плътен зелен слой. Върху него се разпределят нарязания лук, чесън и джоджен. Зелената част се покрива с листата шунка, върху нея се подрежда сиренето на филийки и в средата се слагат морковите. Месото се завива на стегнато руло и се връзва добре с дебел конец. Запържва се от всички страни в сгорещена мазнина за да се запечата, слага се в тавичка за печене, залива се с виното, покрива се с алуминиево фолио и се пече около 40 мин. на 180 С, отстранява се фолиото и се пече още 20 мин. да се зачерви добре от всички страни.
3. За гарнитурата - картофите, ако са по-едри се нарязват на кубчета, слагат се в касерола, покриват се със студена подсолена вода. Слагат се на огъня. Когато заврат, огънят се намалява, врат 1 мин., прецеждат се и се подсушават добре с кухненска кърпа.
4. Мазнината се загрява в тиган, прибавят се картофите и се пържат 10 минути докато започнат да почервеняват. Непрекъснато се разбъркват да придобият хубава коричка от всички страни. Прибавя се лукът, отново се разбъркват, слагат се маслото, солта, пиперът и нарязаният копър.
КОМЕНТАРИ - НОВИНИ ЗА ХОТЕЛА, ПОЧИВКА В СЕЛО БАНЯ, РЕЦЕПТИ ЗА ЯСТИЯ ОТ ПИРИНСКО
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересни ястия
- Сиромашка златна печеница с картофи
- Майонезена салата с консервирана риба
- Омлет по белгийски със шунка и газирана вода
- Балканска каварма с кашкавал и лук
- Бобена яхния с картофи и лук по селски
- Царевична пита с чушки и сирене
- Чомлек-кебап по драглишки - рецепта от село Горно Драглище
- Картофи по драглишки - рецепта от село Горно Драглище
- Вегетарианска мусака с лук и зелен фасул
- Забулени яйца върху канапе
- Мусака от зеле, картофи и ориз
- Салата от тиква и ябълки
- Фетучини с репей и грах
- Риба с кисели краставички
- Телешки кюфтета със спанак
- Оризов сладкиш с масло
- Ароматни краставици по гръцки
- Кисело-сладка салата от чушки и зеле
- Кисело-сладки свински ребра
- Омлет с краставица и соев сос
- Пържени соеви кълнове
- Пърлени хлебчета
Етикети
Традиционни
На фурна
По селски
Ястия с месо
Задушено
Вегетариан
Готвено
Постни ястия
Разделно хранене
Закуски
Предястия
Рецепти
Баница
Питки
Салати
Яйца
Супи
Печено
Риба
Морски дарове
Баня
Пица
Спагети
Дивеч
Ресторант
ЯСТИЯ за БЪДНИ ВЕЧЕР
Google
Keywords
english version
Десерти
За нас
Ключови думи
Коментари
Кулинарни съвети
Мнения
Напитки
Скара
Форум
английска версия
търсачки
contacts
rooms flats
site map карта сайт
strastna-sedmica
velikden
velikdenski obichai
Апартаменти
Боза
Великденско меню
Галерия
Пирин
При Спаска
Фотогалерия
контакти
стаи
Няма коментари:
Публикуване на коментар