Картофи с нахут и домати

2 с л зехтин
1 (200г) голяма глава кромид лук
2 скилидки пресован чесън
2 ч л смлян кимион
2 ч л смлян кориандър
4 (800 г) средни картофа
400 г консервирани домати
1 с л доматено пюре
1 ч л захар
310 мл вода
300 г консервиран нахут
ситно нарязани лист кориандър (магданоз)


. Зехтинът се загрява в голям тиган.
. Прибавя се лукът, който е нарязан на филийки и пресованият чесън.
. Запържват се, докато лукът не омекне, след което се подправят с кимион и кориандър.
. Запържват се за 1-2 минути или докато подправките не пуснат аромат.
. Прибавят се нарязани на едро картофи и се готвят, разбърквайки често, докато леко не покафенеят.
. Добавят се нарязани на кубчета домати, доматеното пюре, захарта и водата.
. Ястието се задушава на умерен огън за 25 минути или докато картофите станат готови.
. Прибавя се отцеденият нахут и ситно нарязаният кориандър.
. След 2-3 минути ястието се сваля от печката.

Няма коментари:

Публикуване на коментар