Пита с цели картофи

Продукти:
1 лист бутер тесто
500 гр. сварени картофи (по-дребни и почети еднакви по големина)
20 гр. масло
200 мл. сметана
100 гр. бекон
150 гр. кашкавал
1 к.чаша орехи
4 яйца
2 склиди чесън, сол, черен пипер, индийско орехче на вкус

Приготвяне:
Тестото разточете и тапицирайте с него малка, но дълбока тавичка. Краищата на тестото остават да висят извън тавата.

Намажете тестото с разтопеното масло.

Сварените и обелени картофи наредете цели върху тестото.

Поръсете между тях ситно нарязания бекон и орехите.

Разбиите яйцата със сметаната, нарязания чесън, сол, пипер и индийско орехче и залейте с тази течност питата (по желание и задушени гъби).

Висящите краища на тестото прехвърлете върху питата в тавата.

Поръсете с настъргания кашкавал и изпечете за 40-45 мин. на 180 градуса.

Може да се ползва и за гарнитура към варени и печени меса и колбаси.

Няма коментари:

Публикуване на коментар