Забулени яйца върху канапе

Необходими продукти:

5 яйца
300 г бял хляб
100 г колбаси (шунка, леберкез или др.) 100 г масло
2 червени камби (печени или мариновани )
2 стерилизирани краставички
1/5 връзка магданоз
сол


Начин на приготвяне:

- Хлябът се нарязва на 5 филийки (без кората), които се намазват с маслото, покриват се с половината от нарязания на тънко колбас и се запичат в тиган, на скара или във фурната.
- Яйцата се счупват над вряща леко подсолена и подкиселена вода, похлупват се и се варят до забулване на жълтъка.
- Изваждат се с решетеста лъжица и се отцеждат, поставят се върху запечените филийки и се украсяват с нарязани кръгчета от камбите и краставичките.

Няма коментари:

Публикуване на коментар