Калцоне

Списък на необходимите продукти:

за тестото:

1 яйце
1/2 кофичка кисело мляко
1 кг брашно
4 с. л. олио
1 ч. л. сода бикарбонат
1/2 пакетче краве масло за намазване

за плънката:

1 пиле (1 кг)
4 глави лук
3 домата
2 чушки
1/2 пакетче краве масло (40-50 г)
7-8 стръка магданоз
1 к. л. сминдух
червен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:

- Пилето се почиства, сварява се, след което се обезкостява, месото се накълцва и се подправя с червен пипер.
- Чушките, лукът и магданозът се нарязват на ситно, доматите – на малки парчета.
- В загрят тиган се разтопява маслото и в него се задушават чушките и лукът. Подправя се със сминдух, червен пипер, магданоз.
- Яйцето за тестото се разбива с oлио, добавя се киселото мляко, смесено със содата.
- Постепенно се добавя брашното, като се бърка.
- Замесва се тесто и се оставя да престои. Разточват се две кори.
- Едната кора се поставя в намазнена тава, като краищата се оставят отвън. * В нея се разпределя половината от лучената смес, добавят се накълцаното месо, доматите и останалата част от лучената смес.
- Покрива се с другата кора, която се набожда с клечка за зъби на няколко места и се намазва с маслото.
- Поставя се в предварително загрята до 220 градуса фурна, като след 15-20 минути температурата се намалява на 180 градуса.
- Пече се, докато получи златист цвят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар