Пържени зеленчуци

Продукти:
250 гр. зеле
100 гр. пресни гъби
2 моркова
1-2 тиквички
1 патладжан
1 глава лук
4 супени лъжици олио
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица оцет
1 супена лъжица нищесте
1 чаена лъжица сол
1 чаена лъжица вей цзин


Подготовка:
Зелето се нарязва на квадратчета. Патладжанът се обелва и нарязва на парчета. Тиквичките и морковите се нарязват на ивици. Лукът се обелва и нарязва ситно. Гъбите се почистват, отстраняват се пънчетата и се нарязват на ивици.


Приготвяне:
В силно нагрято олио се изсипват заленчуците. Пържат се няколко минути като непрекъснато се бъркат. Добяват се захарта, оцета солта и вей цзин. Накрая се добавя нишестето разстворено с малко вода. Поднася се топло. Това е сезонно бюдо, което може да се приготвя през цялата година. В зависимост от собствените предпочитания от това какво предлага пазара може да варирате зеленчуците в него.

Няма коментари:

Публикуване на коментар