Баница с праз


Продукти:
400 гр. сирене, 2-3 с.л. кисело мляко, 3 стръка праз, 5 яйца, 1 пакет кори за баница, олио, сол, чубрица.


Начин на приготвяне:
Празът се почиства хубаво, нарязва се първо на парчета по около 10-ина см, после на дълго и накрая на пряко - целта е да се получат малки късчета, които лесно да се разделят. В малка тенджерка се сипват половин чаша вода, около 1 к.ч. олио и лъжица сол и се слага нарязания праз да се задуши. В чиния се разбиват 2 яйца с малко олио, киселото мляко и сиренето. Когато празът поизстине, се добавят и при него 2 яйца и се разбърква. В намазнена тава се полагат корите, като се редуват плънките - веднъж сирене, веднъж праз. Последните две кори са без плънка между тях. С вилица се продупчват няколко дупки на произволни места в корите, за да може мазнината да се разпредели по-равномерно. Последното яйце се разбива в чинията - да обере сиренето, и се използва за заливка. Размазва се хубаво с лъжица и отгоре се поръсва чубрица. Пече се около половин час.

Няма коментари:

Публикуване на коментар