Идва моментът, когато гостите сядат на масата. Още преди да са вкусили от вашите ястия, те ще огледат с критично око подредбата на приборите, покривката, чашите, салфетките и окрасата. Затова е много важно да се спазват определени правила, възприети по нашите ширини.
Започнете от покривката - бялата е именно за празнични дни, но предложението може да се видоизмени, да се разнообрази с нови идеи, да се търси хармония между нейния цвят и този на салфетките, на сервиза за хранене, на украсата с цветя. Основното правило при цветята е те да са в плитки вази, за да не пречат на разговора между сътрапезниците. Друг елемент от украсата са свещите, които придават празнично настроение на вечерята и внасят топлина и уют.
Стигнахме и до чиниите, чашите и приборите. Ние ще ви запознаем с класическата подредба. Вляво от чинията поставяме малка вилица за студено или топло предястие и голяма вилица за основното ястие. Вдясно са - отвън на вътре - малкия нож за предястието, лъжица за супа и голям нож за онсовното ястие. Над чинията слагаме малка лъжичка или виличка за десерт, като дръжката на виличката е насочена наляво, а на лъжичката - надясно.
Чашите се подреждат по същата логика - да се ползват отвън на вътре. Мястото им е над върха на ножовете, като най-дясната е за аперитив, следва чаша за безалкохолна напитка, а до нея са чашите за вино.
КОМЕНТАРИ - НОВИНИ ЗА ХОТЕЛА, ПОЧИВКА В СЕЛО БАНЯ, РЕЦЕПТИ ЗА ЯСТИЯ ОТ ПИРИНСКО
Как да подредим масата за хранене?
Етикети:
Баня,
Дивеч,
Кулинарни съвети,
Рецепти
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересни ястия
- Сиромашка златна печеница с картофи
- Майонезена салата с консервирана риба
- Омлет по белгийски със шунка и газирана вода
- Балканска каварма с кашкавал и лук
- Бобена яхния с картофи и лук по селски
- Царевична пита с чушки и сирене
- Чомлек-кебап по драглишки - рецепта от село Горно Драглище
- Картофи по драглишки - рецепта от село Горно Драглище
- Вегетарианска мусака с лук и зелен фасул
- Забулени яйца върху канапе
- Мусака от зеле, картофи и ориз
- Салата от тиква и ябълки
- Фетучини с репей и грах
- Риба с кисели краставички
- Телешки кюфтета със спанак
- Оризов сладкиш с масло
- Ароматни краставици по гръцки
- Кисело-сладка салата от чушки и зеле
- Кисело-сладки свински ребра
- Омлет с краставица и соев сос
- Пържени соеви кълнове
- Пърлени хлебчета
Етикети
Традиционни
На фурна
По селски
Ястия с месо
Задушено
Вегетариан
Готвено
Постни ястия
Разделно хранене
Закуски
Предястия
Рецепти
Баница
Питки
Салати
Яйца
Супи
Печено
Риба
Морски дарове
Баня
Пица
Спагети
Дивеч
Ресторант
ЯСТИЯ за БЪДНИ ВЕЧЕР
Google
Keywords
english version
Десерти
За нас
Ключови думи
Коментари
Кулинарни съвети
Мнения
Напитки
Скара
Форум
английска версия
търсачки
contacts
rooms flats
site map карта сайт
strastna-sedmica
velikden
velikdenski obichai
Апартаменти
Боза
Великденско меню
Галерия
Пирин
При Спаска
Фотогалерия
контакти
стаи
Няма коментари:
Публикуване на коментар