Бобена салата


Необходими продукти:
200 гр. сварен дребен зрял фасул, 180 гр. изцеден нахут от консерва, 225 гр. сварен едър жълт фасул, 225 гр. сварен и нарязан зелен фасул, 1 накълцана глава червен лук, 1 голяма червена чушка, 4 стъбла от целина, сол и черен пипер, 500 мл. олио, 150 мл.


Начин на приготвяне: В голяма купа се смесват бобовете, фасулите и нарязаните на кубчета целина и червена чушка. Подправят се на вкус със сол и пипер. В средно голяма купа се слагат олиото, оцетът и горчицата. Разбъркват се добре. С полученият сос се залива салатата. Преди да се поднесе, тя трябва да преседи 2 часа на студено.

Няма коментари:

Публикуване на коментар