Омлет със соев сос

Продукти:
4 яйца
1 супена лъжица соев сос
олио
Продукти за пълнежа:
1 стрък пресен лук
50 гр. соеви кълнове
2 с. лъжици фъстъчено олио
2 с. лъжици соев сос
1 ч. лъжица нишесте
1/2 чаша бульон
сол, черен пипер


Подготовка:
Яйцата се разбиват заедно със соевия сос. Лукът се почиства и нарязва на тънки кръгчета. Кълновете се бланшират.


Приготвяне:
В силно сгорещено олио се пържи бързо лукът като непрекъснато се бърка. Добавят се кълновете и се пържи 1 мин. като се бърка. Следват соевият сос, нишестето, разтворено в малко вода, бульонът, фъстъченото олио. Ври докато се сгъсти. Изважда се.
Отново се подгрява олио. В него се сипва по малко от разбитите яйца, така че да се получат неголеми омлетчета. Когато омлетът започне да се втвърдява се вади, поставя се от пълнежа, завива се и се пържи още 30 сек.
Поднася се топло с различни сосове.

Няма коментари:

Публикуване на коментар