Продукти:
1 ч.ч. ориз
1-2 глави кромид
2-3 чушки
2-3-4 кисели краставички или прясна краставица
2-3 моркова
малко гъби
1 ч.ч. 200 г. свинско месо или пилешки гърди (може и без месо)
2 или повече яйца
Приготвяне:
Този начин на приготвяне на ориз е резултат от четене на много рецепти, готвене на ориз и експериментиране, докато се получи тази рецепта. Винаги става вкусно, не е имало случай да не се получи:)
Слагате 1 ч.ч. ориз в 2 ч.ч. студена вода и - на котлона в съд с капак.
Когато ориза поеме водата го махате. Не е съвсем сварен, омекнал, но не разварен. Не бъркате по време на варенето и след това. Оставяте го настрана както си е захлупен.
Всички продукти ги нарязвате по отделно, поръсвате ги с малко соев сос и пържите по отделно в силно загрята мазнина, в дълбок тиган уок.
След като запържите и месото, в по-голям съд - уок (можете да ползвате всеки съд с дебело дъно и капак), в силно загрята мазнина, слагате яйцата. Преди те да се изпържат напълно, още докато са малко сурови, за да останат на лентички, при тях слагате ориза и другите продукти.
Важно е да се бърка постоянно за да не залепне ориза. Важно е и да има достатъчно мазнина.
След малко всичко е готово, ориза и останалите съставки са напълно смесени.
Понеже продуктите се пържат поотделно (така пише по книгите). Аз правя така - първо птържа лука, след което с сдървената лопатка го повдигам по стените на уока., след което слагам гъбите, ако е нужно доливам малко илио, когато са готови слагам морковите. Изваждам зеленчуците от уока и тогава пържо месото нарязано на малки хапки, посипани с чесново брашно и джинджифил. Киселите крастваички и чушките нарязани на тънки кръгчета не се пържат:) Трябва да се внимава ястието да не стане прекалено мазно.
Другото, с което трябва да се внимава е солта защото соевия сос е солен. Както бе казала една дама, която много уважавам - подпрвкита винги може да се добавят към едно ястие, но не могат да махнат. Аз сол не използвам, защото храната съдържа достатъчно натриев хлорид
КОМЕНТАРИ - НОВИНИ ЗА ХОТЕЛА, ПОЧИВКА В СЕЛО БАНЯ, РЕЦЕПТИ ЗА ЯСТИЯ ОТ ПИРИНСКО
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересни ястия
- Сиромашка златна печеница с картофи
- Майонезена салата с консервирана риба
- Омлет по белгийски със шунка и газирана вода
- Балканска каварма с кашкавал и лук
- Бобена яхния с картофи и лук по селски
- Царевична пита с чушки и сирене
- Чомлек-кебап по драглишки - рецепта от село Горно Драглище
- Картофи по драглишки - рецепта от село Горно Драглище
- Вегетарианска мусака с лук и зелен фасул
- Забулени яйца върху канапе
- Мусака от зеле, картофи и ориз
- Салата от тиква и ябълки
- Фетучини с репей и грах
- Риба с кисели краставички
- Телешки кюфтета със спанак
- Оризов сладкиш с масло
- Ароматни краставици по гръцки
- Кисело-сладка салата от чушки и зеле
- Кисело-сладки свински ребра
- Омлет с краставица и соев сос
- Пържени соеви кълнове
- Пърлени хлебчета
Етикети
Традиционни
На фурна
По селски
Ястия с месо
Задушено
Вегетариан
Готвено
Постни ястия
Разделно хранене
Закуски
Предястия
Рецепти
Баница
Питки
Салати
Яйца
Супи
Печено
Риба
Морски дарове
Баня
Пица
Спагети
Дивеч
Ресторант
ЯСТИЯ за БЪДНИ ВЕЧЕР
Google
Keywords
english version
Десерти
За нас
Ключови думи
Коментари
Кулинарни съвети
Мнения
Напитки
Скара
Форум
английска версия
търсачки
contacts
rooms flats
site map карта сайт
strastna-sedmica
velikden
velikdenski obichai
Апартаменти
Боза
Великденско меню
Галерия
Пирин
При Спаска
Фотогалерия
контакти
стаи
Няма коментари:
Публикуване на коментар