Кебап по баненски

900 г свинско месо (телешко или говеждо)
75 мл олио
250 г кромид лук
2-3 скилидки чесън
150 г консервирани домати
1 с л брашно
1 с л червен пипер
50 мл червено вино
100 мл вода
1 кубче зеленчуков бульон
50 г кисели краставички
25 г люти чушки
20 г лимон
щипка черен пипер
1 с л чубрица


. Месото (от бут - шол, ябълка, от плешка или от врат) се измива под студена течаща вода и се нарязва на парченца по 25-30 г.
. Поръсва се със смлян черен пипер (едро смлян).
. Запържва се до зачервяване в мазнината.
. Прибавят се последователно дребно нарязаните кромид лук, краставичките, чесън, и доматите.
. Задушават се, докато останат на мазнина.
. Прибавя се брашното и се пържи 1-2 минути.
. Прибавят се червеният пипер, лютивите чушки (по желание), обеленият и нарязан на филийки лимон,чубрицата и виното.
. Ястието се залива с водата и се стрива 1 кубче зеленчуков бульон.
. Ястието се задушава във фурната до пълното омекване на месото около 25 минути.
. При поднасяне порциите се гарнират с ориз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар