Пълнени тиквички с лук

Продукти:
4бр.средни тиквички
250гр.кайма/може смес,пилешка
1бр.стрък зелен лук
1бр.яйце
картофи/пресни 6бр.
2бр.домати/консерва
гъби200гр.
сол и черен пипер на вкус,олио


Приготвяне:
Измитите тиквички се цепват по дължина и внимателно се издълбават до формата на лодчици.Отдерно в купа се смесват каймата,ситно нарязания лук,ситно нарязаните среди от тиквичките,яйцето,сол и черен пипер на вкус/по желание мъничко чубрица и пресен копър/.Издълбаните тиквички се нареждат в тавичка,ръсят се леко със сол,мажат се с олио,след това с доматения сос и се пълнят с приготвената смес от купата.Полива се с малко олио.Около тях се добавят нарязаните картофи и измитите и нарязани гъби.Полива се с олио и се долива с вода до 1/2 от височината на тиквичките.Пече се в умерена фурна.Сервира се по един брой с гарнитура от картофите и гъбите.По желание вместо картофи и гъби в тавата около тиквичките се поръсва 1 ч.чаша измит ориз.Поне веднъж леко се разбърква и си долива още малко вода.Поръсва се с прясно нарязан магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар