Заешко с царевица по македонски

Продукти:
400 гр.месо от заек
сол
черен пипер на зърна
1 дафинов лист
2 - 3 с.л.олио
1 малка консерва царевица, отцедена
1 морков, на кубчета
1 голяма глава лук, на ситно
1 майонеза
риган


Приготвяне:
Месото се измива добре и се вари (около 1 час) заедно с дафиновия лист, 3 - 4 зърна черен пипер, сол на вкус и малко олио, като в началото се препенва.
След като месото е готово, се обезкостява и се нарязва на малки парченца. Изсипва се в йенска тенджера, заедно със зеленчуците, подправя се с ригана и се обърква добре. Отгоре се изсипва майонезата и се разстила с лъжица. Тенджерата се покрива с капак, и се пече на фурна (200 градуса), около 40 минути, докато майонезата и зеленчуците пуснат сок, и се запече отгоре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар