Панирана риба на хапки

Продукти:
250 гр. филе от бяла риба
50 гр. спанак
4 сухи гъби Му ър
2 яйца
1 стрък пресен лук
2 скилидки чесън
4 супени лъжици соев сос
4 супени лъжици нишесте
3 с. лъжици алкохол
3 с. лъжици оцет
1 с. лъжица брашно
1 ч. лъжица захар
1 ч. лъжица сусамово олио
1/2 чаша бульон
олио, сол, Вей Цзин


Подготовка:
Филето се измива и нарязва на парчета 2,5 см. Спанакът се бланшира. Гъбите се поставят във вода 30 мин за да омекнат. Изваждат се и се нарязват на ивици. Приготвя се смес за паниране от добре разбитите яйца, брашно и половината нишесте.
В дълбок съд приготвяме соса от соев сос, оцет, алкохол, сол, Вей Цзин, захар, почистените и нарязани много ситно чесън и лук, останалата половина от нишестето и бульона.


Приготвяне:
Оваляните в сместа за паниране късчета филе пържим в сгорещено олио до златисто червено. Изваждаме и оставяме да се изцедят.
Отново подгряваме олио и в него задушаваме соса 1-2 мин. Когато започне да се сгъстява добавяме панираните парчета риба, спанака и гъбите.
Поднасяме топло поръсено със сусамово олио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар