Задушена бяла риба

Продукти:
1 бяла речна риба - 500 гр.
1 с. лъжица соев сос
1 с. лъжица алкохол
2 с. лъжици бяло вино
2 с. лъжици бульон
1 ч. лъжица сусамово олио
сол


Продукти за сместа за паниране:
1 яйце
1 ч. лъжица нишесте
1 ч. лъжица олио
Подготовка: Рибата се измива и с нож се правят напречни разрези, поръсва се със сол и алкохол. Приготвя се сместа за паниране.


Приготвяне:
Рибата се овалва в сместа за паниране и се пържи в сгорещеното олио до златисто. Прехвърля се в друг нагорещен тиган заедно с малко бульон, долива се виното и соевият сос. Задушава се на слаб огън докато течността се изпари.
Поднася се топло, поръсено със сусамово олио.

Няма коментари:

Публикуване на коментар