Месена баница по баненски

Продукти:
1 кг. брашно
1 яйце
1 с.л. сол
1,5 ч.ч. топла вода (не гореща)
100 гр олио
Продукти за плънката;
със сирене
300 гр. сирене
3 яйца
2 с.л. кисело мляко

с праз лук
4 стрька праз лук
1 яйце
сол

сьс спанак
500 гр спанак
1 яйце
сол

с тиква
1 кг обелена тиква
300 гр захар
пакетче канела
200 гр счукани орехи


Начин на приготвяне:


В дълбок съд се пресява брашното. В средата се прави кладенче. В него се изсипват водата, яйцето, оцета,солта,захарта. Меси се ,ако се лепи по пръстите се добавя още брашно до меко тесто. Разделя се на 9 топчета. Всяко топче се разстила на питка. Питките се подреждат върху брашно и се намазват с олио. Престояват 30 мин. Върху масата се слага брашно, взима се питка и се разточва с точилка малко. Прехвърля се върху покривка или плат и се тегли леко за да не се скьса. Хубаво е да се получи тънка кора. Върху кората разстиламе малко от плънката.Повдигате единия край на покривката така, че кората да стане на роло. Поставяте в тава намазана с олио. Пече се на умерена фурна до зачервяване.

1 коментар:

  1. Много добра рецепта. Вече сме я правили няколко пъти и е много добра. Нека всяка домакиня пробва да си я приготви непременно. Питката става страхотно.

    ОтговорИзтриване