Механджийска салата

Продукти за 10 порции:
500 г домати, 400 г крастивици, 400 г зеле, 150 г целина (листа), 50 г люти чушки, 250 г лук, 100 г магданоз, 100 г копьр, 100 г лютеница, 100 мл лимонов сок, 100 мл олио, 10 г сол.


Приготвяне:
Зеленчуците се почистват и се измиват. Доматите и краставиците се нарязват на резенчета. Зелето се нарязва на тьнки ивици, а лукът на тънки кръгчета. Целината, лютите чушки, копърът и по-голямата част от магданоза се нарязват на ситно. В под ходящ съд се смесват всички зеленчуци, добавят се олиото, лютеницата, лимоновият сок и солта и се разбъркват добрс. Салата се оформя на порции и се украсява с остана лия магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар