Телешки пържоли на фурна

Продукти:

700-800 г телешки пържолки
3 глави лук
10 скилидки чесън
2 моркова
5-6 картофа
100 мл бира
70-80гр масло
кашкавал
соев сос и подправки по избор


- Поръсете пържолите с подправки и соев сос.
- Изпържете ги на силен огън.
- Наредете ги в съд за печене.
- Разтопете маслото в тигана и в него последователно задушете чесъна, лука и морковите.
- Когато станат почти готови, добавете бирата и картофите, нарязани на кубчета. * Налейте телешки бульон или вода и оставете ястието да ври около половин час на слаб огън.
- Залейте с получения сос пържолите и ги поръсете с настърган кашкавал.
- Запечете ги за 15-20 мин в предварително загряна фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар