Гъбена супа

Необходими продукти:

1 глава лук
300 г гъби
1/2 кофичка сметана
1/2 пакетче краве масло
4-5 с.л. брашно
лимонов сок
черен пипер
магданоз
1 л вода или пилешки бульон
сол


Начин на приготвяне:

- Нарежете гъбите на ситно и ги напръскайте с лимонов сок.
- Задушете ги в малко масло заедно с лука, нарязан на ситно, докато водата се изпари напълно.
- Запържете брашното в останалото масло.
- Налейте студена вода или бульон и бъркайте непрекъснато, докато заври.
- Прибавете гъбите и варете на слаб огън.
- Когато омекнат, добавете сметаната, магданоза, нарязан на ситно, и черения пипер.

1 коментар: