Домашна пърленка

Списък на необходимите продукти:

500 г брашно
1 пакетче суха мая
6 с. л. олио
1/2 с. л. сол
1/4 с. л. захар
сминдух на вкус
чубрица на вкус
червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:

1. Брашното се пресява. Добавят се маята, захарта и солта, разбърква се. Налива се олиото, на части се добавят 200-250 мл хладка вода. Разбърква се и се меси върху набрашнена повърхност 5-6 минути. Тестото втасва покрито.
2. След като втаса, тестото се разделя на 3-4 топки. Всяка се разточва на тънка кора и се поставя в намазнена тава. Полива се с олио, поръсва се с червен пипер, чубрица и сминдух. Пече се в предварително загрята до температура 250 градуса фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар